GM-ovi vjeruju da Nurkić može 'eksplodirati' u novoj sezoni

Velika anketa među NBA 'gazdama'

GM-ovi vjeruju da Nurkić može 'eksplodirati' u novoj sezoni

Zvanična stranica NBA lige je i ove godine provela veliku anketu među generalnim menadžerima NBA klubova, a oni su odgovarali na nekoliko zanimljivih pitanja.

Predviđali su generalni menadžeri nove prvake, prvake konferencija, birali igrača koji će osvojiti MVP nagradu ili košarkaša kojeg bi doveli u svoju franšizu. Generalni menadžeri su birali i igrača za kojeg misle da bi se mogao "probiti" u novoj sezoni, a značajan postotak vjeruje da bi to mogao biti Jusuf Nurkić.

Kada su u pitanju NBA prvaci za sezonu 2017/2018, čak 93% generalnih menadžera vjeruje da će to biti Golden State Warriosi, dok ih 7% vjeruje LeBronu Jamesu i Cleveland Cavaliersa.

Vratimo se sada, ipak, Jusufu Nurkiću.

Naime, na pitanje koji će igrač "eksplodirati" u sezoni 2017/2018, 10% posto generalnih menadžera je odgovorilo da bi to mogao biti centar Portland Trail Blazersa, Jusuf Nurkić. Sa ovim postotkom glasova se Nurkić našao na 4. mjestu liste igrača koji bi mogli imati, do sada, najbolju sezonu. Na prvom mjestu se našao Karl-Anthony Towns (21%), dok su na drugom i trećem mjestu Kristaps Porzingis i Myles Turner sa po 14% glasova.

Koja ekipa će bit prvak u sezoni 2017/2018?

1. Golden State Warriors - 93%

2. Cleveland Cavaliers - 7%

Ko će biti MVP?

1. LeBron James - 50%

2. Kevin Durant - 29%

3. Kawhi Leonard - 11%

4. James Harden - 7%

5. Steph Curry - 4%

Kada biste danas pokrenuli franšizu i imali mogućnost dovesti bilo kojeg igrača, ko bi to bio?

1. Karl-Anthony Towns - 29%

2. Giannis Antetokounmpo - 21%

3. LeBron James - 18%

4. Kawhi Leonard - 14%

5. Kevin Durant - 11%

Koji će igrač "eksplodirati" u sezoni 2017/2018?

1. Karl-Anthony Towns - 21%

2. Kristaps Porzingis - 14%

3. Myles Turner - 14%

4. Jusuf Nurkić - 10%

5. Andrew Wiggins - 7%

Glasove u ovoj kategoriji su dobili još i Jaylen Brown, Kentavious Caldwell-Pope, Anthony Davis, Joel Embiid, Garry Harris, Rodney Hood, Brandon Ingram, Zach LaVine, Jamal Murray i Ben Simmons.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi