Golden State jedva do pobjede nad Denverom, Nurkić solidan

Mladi Patrick McCaw junak utakmice

Golden State jedva do pobjede nad Denverom, Nurkić solidan

U okviru NBA predsezone, Golden State je sinoć u Pepsi Centru igrao protiv Denvera i slavio teže nego što je iko očekivao.

Warriorsi su nakon produžetka slavili sa 129:128, a njihov junak je bio mladi 20-godišnji Patrick McCaw koji je prvo u posljednjim momentima regularnog dijela pogodio trojku za produžetak, a onda nešto kasnije učinio isto i svojim košem donio pobjedu svojoj ekipi.

Denver je pružio odličan otpor i nakon poluvremena je bio u prednosti od 59:55, da bi Golden State u nastavku stizao rezultat i na kraju uspio slaviti u ovoj izuzetno zanimljivoj utakmici.

Solidnu partiju u poraženom timu pružio je naš Jusuf Nurkić, koji je za 20 minuta na parketu postigao devet poena (4/8 iz igre, 1/2 slobodna bacanja), čemu je dodao sedam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji igrač Denvera bio je Gallinari sa 19 poena.

Osim pomenutog McCawa (18 poena), u Golden Stateu su se istakli Curry sa 22, Durant sa 19 i Thompson sa 17 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi