Golden State slavio protiv Clippersa

Golden State slavio protiv Clippersa

NBA liga sinoć nam je ponudila bogat program. Odigrano je 12 mečeva, a viđeno je nekoliko interesantnih duela.

Atlanta je u gostima nadigrala Washington sa 122:101. Domaćin je na poluvremenu imao četiri poena prednosti (56:52), ali su nakon toga Wizardsi očajno odigrali drugi period i tako zabilježeli ubjedljiv poraz. Goste je predvodio Schroder sa 23 poena i 8 asistencija. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Thornton sa istim košgeterskim  učinkom.

Cleveland je na svom parketu došao do 51. pobjede u sezoni, a žrtva im je ovaj put bila ekipa Milwaukeeja (113:104). Tokom većeg dijela meča viđena je izjednačena borba, da bi Cavaliersi u zadnjoj četvrtini, koju su dobili sa 22:17, dovršili posao. LeBron James bio je najefikasniji akter meča sa 26 koševa, 8 asistencija i 6 skokova. Veliku podršku imao je u Kevinu Loveu koji je meč završio sa 24 poena i 10 skokova. Kod gostiju Antetokounmpo je odskakao sa 24 pogotka, 6 skokova i 6 asistencija.

Boston i Toronto odigrali su utakmicu na veoma mali broj poena (91:79). Raptorsi u uknjižili samo 79, pa ništa drugo osim poraza nisu mogli ni očekivati. Domaćine je po običaju predvodio Thomas sa 23 poena, a goste DeRozan sa 21.

Siguran na svom parketu bio je i Detroit u duelu sa Orlandom (118:102). Domaći košarkaši stekli su tokom prvih 12 minuta deset poena prednosti (31:21) koju su tokom većeg dijela meča održavali, a na kraju i uvećali za 38. trijumf u sezoni. Drummond je vodio Pistonse sa 30 poena i 14 skokova, a čak još šest igrača domaćih je bilo dvocifreno. Na drugoj strani Payton je prednjačio sa 20 koševa, 10 skokova i 10 asistencija.

Iznenađujuću pobjedu na strani zabilježio je New York, i to u duelu sa Chicagom (115:107). Mladi Letonac Porzingis briljirao je sa 29 poena i 10 skokova, a odličan je bio i Anthony koji je dodao 24 koša. U redovima domaćina Mirotić je sa 35 poena stigao do rekorda karijere, ali to nije bilo dovoljno Bullsima kako bi izbjegli poraz.

Utah je još jednom odigrala neatraktivan meč, ali što je najvažnije stigla je do pobjede nad Houstonom (89:87). Prelomna je bila posljednja četvrtina koju su gosti dobili sa 29:21. Hayward je u pobjedničkom sastavu imao 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je jedini raspoložen u redovima domaćina bio Harden sa 26 poena, 10 asistencija i 7 skokova.

Do 23. trijumfa u sezoni došla je ekipa Minnesote koja je na domaćem parketu slavila protiv Sacramenta (113:104). Trio Towns-Wiggins-LaVine kombinovano je ubacio 72 poena i svakako je bio najzaslužniji za sinoćnu pobjedu. Bolji od ostalih u redovima gostiju bio je Rondo sa 25 koševa i 12 asistencija. Treba napomenuti da je Sacramento nastupio bez najboljeg igrača, centra Cousinsa, koji je imao problema sa desnim koljenom. 

San Antonio je deklasirao Miami sa 112:88. Leonard je najviše doprinio novoj pobjedi Spursa sa 32 poena i 8 skokova, dok se kod gostiju izdvojio Richardson sa 17 pogodaka. 

Portland se revanširao Dallasu u samo nekoliko dana, pa je pred domaćim navijačima ovaj put slavio sa 109:103. Lillard je vodio Blazerse sa 27 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a u sastavu gostiju Matthews je zabilježio 22 koša.

U derbiju večeri Golden State je lako izašao na kraj sa LA Clippersima (114:98). Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Warriorsi su ubacili u brzinu više i rutinski priveli meč kraju. Bolji od ostalih bio je Curry sa 33 poena, a samo poen manje imao je Thompson. DeAndre Jordan bio je jedina svijetla tačka gostiju sa 19 koševa i čak 20 skokova.

U preostala dva meča Denver je savladao Phildelphiju (104:103), dok je Phoenix bio bolji od Lakersa (119:107).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi