Golden State uništio Indianu, nova pobjeda Clippersa

NBA

Golden State uništio Indianu, nova pobjeda Clippersa

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je devet utakmica u NBA ligi.

Golden State je kao gost razbio oslabljenu Indianu rezultatom 120:83, a najefikasniji pojedinac utakmice bio je Thompson sa 25 poena. U timu Warriorsa su ga pratili Curry sa 22 i Durant sa 14 poena, dok su kod Indiane u nedostatku Georgea najviše pokazali Stuckey (21) i Young (14). Za Golden State je ovo bila 12. pobjeda u 14. utakmici u sezoni, a sedma uzastopna, dok je Indiana pretrpjela već osmi poraz.

Sa odličnim partijama nastavio je i Los Angeles Clippers koji je na svom terenu savladao Toronto Raptors rezultatom 123:115. U pobjedničkom timu istakli su se Paul i Griffin sa po 26 poena, dok je s druge strane Lowry ubacio 27 a DeRozan 25 poena.

San Antonio Spurs je savladao Dallas sa 96:91 uz 24 poena Leonarda, Conley je sa 31 poenom vodio Memphis do gostujuće pobjede nad Charlotteom rezultatom 105:90, dok je Washington na krilima Beala (42 poena) bio bolji od Phoenixa sa 106:101. Gostima nisu pomogli ni raspoloženi Booker i Bledsoe, koji su ubacili 30 odnosno 29 poena.

Houston je kao gost bio bolji od Detroita s 99:96, a Hardenu su nedostajala dva skoka za novi triple-double (28p, 11as, 8sk). Dobru noć imao je i Boston koji je kao gost savladao Minnesotu sa 99:93 uz 29 poena Thomasa, a s dobrim igrama je nastavila i Philadelphia koja je slavila protiv Miamija sa 101:94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi