Goran Šehovac preuzima KK Bosna
Šehovac je prošle godine slavio pobjedu nad FMP-om. Može li ponoviti uspjeh i ove godine?

Mladi stručnjak dobio priliku na klupi viceprvaka

Goran Šehovac preuzima KK Bosna

M. Skaka

Klupu Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom preuzeće dosadašnji pomoćni trener Goran Šehovac, potvrdio je danas predsjednik kluba, Nihad Imamović.

Nakon crne seriju u koju su Studenti upali u aktuelnoj sezoni, uprava kluba odlučila se na sporazumni prekid ugovora sa trenerom Vladom Vukoičićem koji je u više navrata stavljao svoj mandat na raspolaganje.

Kao jedna od opcija nakon Vukoičićevog odlaska, ponovo se pojavio i povratak Sabita Hadžića na klupu Bosne, pa je u mnogim trač rubrikama on i predstavljen kao novi trener bordo tima, međutim, do konačnog dogovora ipak nije došlo.

Tako će u nastavku sezone Studente sa klupe voditi Goran Šehovac, dosadašnji pomoćni trener i nekadašnji šef stručnog štaba KK Slavija. Zanimljivo, Šehovac je Bosnu vodio u jednoj zvaničnoj utakmici, i to kada je nakon visokog poraza od Zadra u Sarajevo stizao FMP. Tada je Šehovac izvojevao pobjedu za prekid crne serije (73:72), a istorija se ponavlja i on ponovo staje za kormilo kluba nakon debakla u Zadru i pred susret sa FMP-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.