Gordić i Đedović bolji od Bavčića

Lega A, 6. kolo

Gordić i Đedović bolji od Bavčića

Edmir Škorić

Šest susreta 6. kola italijanske košarkaške Lega A odigrano je večeras. Na četiri susreta slavili su domaćini, između ostalih i Lottomatica Roma naših reprezentativaca Nihada Đedovića i Njemanje Gordića.

Njih su dvojica s Lottomaticom ostvarili pobjedu nad Cremoneom (85:78). Bila je to tek treća pobjeda Rimljana i to protiv slabašne Cremone koja je dosad upisala tek jednu pobjedu i to u prvo kolu nad Monferratom (73:74).

Đedović je ubacio 12 poena (3/7 za dva poena, 1/4 za tri, 3/5 slobodna bacanja) za 34 minute provedene na parketu. Imao je i 3 defanzivna skoka te 3 asistencije. Gordić je ubacio 8 poena (1/2, 2/4, 0/0). Svojoj solidnoj partiji pridodao je još 3 skoka te 2 asistencije.

Najbolji u redovima Rome definitivno je bio Clay Tucker sa 23 poena. Luigi Datome ih je ubacio 19, a Andrea Crosariol 17.

Za Cremonu je iskusni bh. centar, Edin Bavčić, ubacio 9 poena (3/4, 1/4, 0/0). Upisao je i 5 skokova, dva ofanzivna i tri defanzivna.

Cantu je deklasirao Avellino (90:55), Venezia je sa 86:71 savladala Teramo, dok su gostujuće pobjede upisali Treviso nad Monferratom (72:71) te Biella nad Montegranarom (69:64).

U toku je derbi kola u kojem se u Milanu sastaju domaći Armani, lider tabele, i Siena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.