Gordić na ljeto u Partizanu
Nemanja Gordić uskoro u "crno-belom" dresu

Bh. reprezentativac mijenja klub

Gordić na ljeto u Partizanu

Iako je bilo govora o njegovom prelasku u TAU Ceramicu, Nemanja Gordić mogao bi uskoro postati novi član Partizana. Budućnost m:tel nije željela pustiti bh. reprezentativca u ACB ligu gdje bi bio saigrač našem Mirzi Teletoviću, ali je Partizan ipak nešto drugo.

Prema pisanju srbijanskih medija, a koje prenosi Dnevni Avaz Gordić bi u paketu sa Vladimirom Dašićem trebao pojačati prvaka Srbije.

Prema istom izvoru, finansije za dovođenje pomenuta dva košarkaša bila bi osigurana od transfera krilnog centra Novice Veličkovića koji će, sada je to već izvjesno, otići u jedan od najboljih timova Evrope, a spominju se moskovski CSKA i atinski Panatinaikos.

Bh. play je ove sezone u regionalnoj NLB ligi bilježio više od 22 minute i 10  poena u prosjeku. Jednako efikasan bio je i u Eurocupu, a trenutno se sa svojim klubom bori za naslov prvaka crnogorske Superlige gdje je apsolutni favorit.

Nemanja Gordić biće prvi izbor selektora Mensura Bajramovića za nastup u avgustovskom baražu za plasman našeg državnog tima na «Eurobasket 2009» u Poljsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.