Gordić ubacio 17 poena za pet minuta i srušio Zvezdu

Vodio Partizan do pobjede

Gordić ubacio 17 poena za pet minuta i srušio Zvezdu

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u drugom kolu Superlige Srbije sa 77:67.

Za Partizan je ovo bila prva pobjeda nad Zvezdom ove sezone. Nije bilo kod gostiju Lučića, Vesterman i Bertans su zbog pet faulova propustili posljednju četvrtinu, ali je odgovornost preuzeo bh. reprezentativac Nemanja Gordić.

 

Gordić je u posljednjih pet minuta dao 17 poena i definitivno je glavni "krivac" što je Partizan stigao do pobjede nad ljutim gradskim rivalom. Gađao je 6 od 8 iz igre, te je imao i 4 skoka.

 

Lovernj je ubacio 18 poena kod crno-bijelih, Gagič 8 poena, dok je Vesterman ubacio 7 poena uz 5 asistencija. Na drugoj strani Raško Katić je predvodio Zvezdu sa 14 poena i 4 skoka, Rakočević je ubacio 11 uz 7 skokova, a Savović 10p uz 8 skokova. 

 

Partizan je na koru 2-0, dok Zvezda ima 1-1. U trećem kolu Zvezda gostuje u Nišu kod Konstantina, dok Partizan dočekuje Vojvodinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.