Gostima ni mrvice

Lega Basket

Gostima ni mrvice

Sinoć su u Legi Basket odigrane tri druge utakmice četvrtfinala doigravanja, a ni nakon sinoćnjih utakmica gosti nisu uspjeli upisati ni jednu pobjedu.  Montepaschi, Milano i Cantu sada imaju 2-0 u serijama.

Montepaschi je drugu pobjedu protiv Benettona upisao tek nakon produžetka rezultatom 99:88, a naša dvojica igrača su odigrala mnogo lošije nego u prvoj utakmici. Kod Montepaschija je Henry Domercant ubacio 7 poena uz 3 skoka, dok je kod Benettona Jasmin Hukić upisao 2 poena. David Hawkins je sa 26 poena bio najbolji igrač Montepaschija, a Bobby Dixon sa 22 poena Benettona.

AJ Milano je na kraju treće četvrtine gubio od Montegranara sa 43:51, ali je uspio u posljednjih deset minuta napraviti preokret i slaviti pobjedu rezultatom 67:65. Massimo Bulleri i Richard Mason su sa po 13 poena bili najefikasniji kod Armanija, a Dejan Ivanov i Marcus De Souza sa po 14 kod Montegranara.

U trećoj sinoćnjoj utakmici Cantu je sa 74:68 bio bolji od Virtus Bologne i sada vodi sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Jerry Green je sa 23 poena bio ubjedljivo najbolji igrač Cantua, a kod Virtusa su najbolji bili Diego Fajardo sa 18 poena i 7 skokova i Aaron Jackson sa 17 poena i 5 asistencija. Dušan Vukčević je upisao 5 poena i 2 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti