Göttingen osvojio EuroChallenge Cup
Košakaši Göttingena

Sastav iz Njemačke osigurao Eurokup

Göttingen osvojio EuroChallenge Cup

M. Maksimović

Košarkaši Göttingena osvojili su Fibin EuroChallenge Cup na završnom turniru koji se upravo igrao u ovom njemačkom gradu. U finalnom susretu Göttingen je savladao Samaru iz Rusije 83:75. Ovom pobjedom Göttingen je izborio nastup naredne sezone u Eurokupu.

U prvom dijelu utakmice Göttingen je stalno vodio, ali nije uspijevao napraviti nešto konretno, sve do završnice treće četvrtine kada serijom 15:6 odlazi na +12, 57:45. Minuti i 24 sekunde prije kraja Douthit je poentirao pa je Samara stigla na svega tri poena zaostatka 72:69. Mini serijom 4:0 Göttingen je ponovo pobjegao na solidnih 76:69 i tu stečenu prednost do kraja, zahvaljujući preciznim izvođačima slobodnih bacanja, očuvao do kraja.

Centar Chris McNaughton je bio prvi strijelac domaće ekipe sa 22 poena, Ben Jacobson je uabcio pet manje, a još su dvocifreni bili Taylor Rochestie sa 14 i iskusni Michael Meeks sa 10 poena. U ekipi Samare prvo ime je bio Luis Flores sa 22 poena, Ralf Biggs je ubacio 16, a Ernest Bremer 11 za 36 minuta koliko je proveo na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.