Građanski bolji od Royala u Sarajevu

Royal poražen

Građanski bolji od Royala u Sarajevu

M. Šljivak

Košarkaši Bosne-Royal upisali su novi poraz u Ligi 12. Sarajevski tim večeras je u Skenderiji poražen od Građanskog rezultatom 82:70.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donosi izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (40:40).

Nastavak donosi mnogo bolju igru gostujućeg tima. Nakon treće dionice su uspjeli da steknu vodstvo od sedam razlike (63:56), da bi u posljednjoj dionici dodatno povećali prednost za konačnih plus 12.

Pavle Boljkovac je bio nezaustavljiv po Royal, a u ovom susretu je ubacio 26 poena. Kod domaćeg tima Watson je ubacio 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.