Grant Hill još dvije godine u Phoenixu

Grant Hill još dvije godine u Phoenixu

A. Beganović

Iskusni 37-godišnji košarkaš Grant Hill unatoč ponudama koje je imao od Boston Celticsa i New York Knicksa odlučio je ostati u Arizoni, u dresu Phoenix Sunsa.

Američki mediji prenose da su Hill i Phoenix dogovorili dvogodišnju saradnju, a ovaj nekada jedan od najboljih igrača NBA lige u te dvije godine zaradit će 6,2 miliona dolara.

Hill je u najjaču svjetsku košarkašku ligu zakoračio daleke 1994. godine kada ga je Detroit uzeo na draftu kao treći izbor. Nakon šest sezona provedenih u gradu automobila Hill se seli u Orlando gdje se također zadržava šest godina, a onda dolazi u Phoenix. U posljednjoj sezoni prosječno je postizao 12 poena po utakmici, uz 4.9 skokova i 2.3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.