Na 0.8 sekundi do kraja bio je toliko bezobrazan da se drugačije sve ovo nije ni moglo završiti

Prvo skoči, pa reci hop

Na 0.8 sekundi do kraja bio je toliko bezobrazan da se drugačije sve ovo nije ni moglo završiti

E. Škorić

Grant Williams trebao je ubaciti samo jedno slobodno bacanje i Boston Celticsi bi pobijedili Cleveland Cavalierse, ali čovjek s očekivanim ugovorom od 20 miliona dolara godišnje podlegao je velikom pritisku.

Nakon prekršaja s manje od jedne sekunde preostalog vremena i izjednačenom utakmicom u ponedjeljak navečer protiv Cleveland Cavaliersa, Williams je imao priliku zapečatiti posao.

Prije nego što je otišao na crtu i trebao izvesti jedno od svoja dva slobodna bacanja kako bi zaključio utakmicu, postao je malo previše drzak. Donovanu Mitchellu, najboljem košarkašu Clevelanda, u lice je poručio: "Ubaciću oba".

Da je samo jedno ubacio - Cavsi bi bili poraženi. No, Wiliams je promašio prvo, a onda i drugo slobodno bacanje, pa je završeno rezultatom 109:109.

Cavsi su na krilima Mitchella na kraju u produžetku slavili sa 118:114 protiv oslabljenih gostiju koji su igrali bez Tatuma, Roberta Williamsa i Al Horforda.

Oglasi

Mitchell je bio junak Cavsa sa 40 poena i 11 skokova, dok je na drugoj strani Brown ubacio 32 poena uz 13 skokova i devet asistencija.

Celticsi su imali dva produžetka noć prije i svakako su bili jako umorni, ali i takvi su imali +11 protiv Cavsa na četiri minute do kraja, a u drami su mogli lako i do pobjede, ali se zatresla ruka bahatom Grantu Williamsu.

Williams je u posljednjoj godini ugovora i trebao bi postati ograničeno slobodan agent na kraju sezone. Prema NBA izvjestitelju Marcu Steinu u članku za Substack prošli mjesec, Williams navodno traži ugovor vrijedan 20 miliona dolara godišnje. Williams si sigurno nije učinio nikakvu uslugu u ponedjeljak.

Inače, mnogo je na Williamsa utjecao i Mitchell, koji ga je izbacio iz takta s nekoliko riječi prije izvođenja slobodnih bacanja.

“Samo se pokušajte psihički petljati s njim, samo vidite što će se dogoditi. Uopće ne sumnjam da će Grant pogoditi oba slobodna bacanja, ako sutra ponovo bude na toj poziciji. On je dobar igrač, ali samo sam pokušao da malo uđem u njegovu glavu", kazao je Mitchell.

Williams je ove sezone na preko 80 posto kada su u pitanju slobodna bacanja, ali tako visok procenat bio je uzaludan u momentima kada je na leđima osjetio pritisak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti