Grčki košarkaški savez zatražio suspenziju sudaca današnje utakmice Grčka - Češka
Ne spušta se prašina koju je danas diglo suđenje na utakmici Mundobasketa između Češke i Grčke

Tokom cijelog Mundobasketa čuju se primjedbe na suđenje

Grčki košarkaški savez zatražio suspenziju sudaca današnje utakmice Grčka - Češka

Prašina koju su danas digli suci utakmice Grčka - Češka, koja je izravno odlučivala o četvrtfinalisti Mundobasketa još se uvijek ne sliježe. 

Grčki košarkaški savez zatražio je od FIBA-e suspenziju za arbitre današnje utakmice. Čelnici grčke košarkaške federacije nisu se zaustavili samo na tome nego su zatražili i suspenziju osoba koje su ih uopće delegirale i angažirale da sude na Mundobasketu. Također, zatražena je i revizija snimka utakmice te javni komentar FIBA-e nakon što se napravi ekspertiza.

Po stavu čelnih ljudi grčke košarke suđenje na današnjoj utakmici je "neviđeni utjecaj na sami rezultat koje će ući u anale europske košarke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi