Green predvodio Spurse do druge pobjede u finalnoj seriji

San Antonio vodi sa 2:1

Green predvodio Spurse do druge pobjede u finalnoj seriji

Treća utakmica velikog NBA finala odigrana je sinoć u AT&T centru. San Antonio je na kraju slavio protiv Miami Heata sa ubjedljivih 77:113 te je poveo u seriji sa 2:1.

Kod pobjedičke momčadi, najefikasniji je bio Danny Green sa 27 ubačenih poena.  Gary Neal je dodao 24 poena. TIm Duncan je imao sjajnu skakačku noć u kojoj je ubilježio 14 skokova uz 12 poena.

Pojedini igrači Heata su sinoć zakazali, a u prilog ovome govori i podatak da su samo četvorica ubacili dvocifren broj poena. Wade je bio najefikasniji sa 16 poena. James i Miller su dodali po 15 poena, dok je 12 ubacio Bosh.

Naredni susret serije odigrat će se u četvrtak u istoj dvorani, a nakon tog duela serija se seli na Floridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.