Grgat i Ružić ostaju u Širokom
Grgat je bio jedan od ključnih igrača Široki Eroneta

Produženje saradnje

Grgat i Ružić ostaju u Širokom

Stopama KK Bosna u slaganju igračke križaljke krenuo je i Široki Eronet, aktuelni prvak BiH koji će uz Studente našu državu predstavljati u regionalnoj NLB ligi, u sezoni 2009/10.

Tako su ugovore sa Širokim produžili Ivan Grgat (210 cm visine, 1974. godište) i Jurica Ružić (199, 77.). Takođe, ranije je postignut dogovor sa trenerom Hrvojem Vlašićem koji će ostati na klupi bh. prvaka.

Grgat i Ružić bili su glavne poluge Širokobriježana u play-offu, u kojem je naslov vraćen na «Pecaru».

Posebno se to odnosi na iskusnog centra koji je bio nerješiva enigma za centre Bosne, a u karijeri je nosio dresove Cibone, Žalgirisa, Wloclaweka, Le Mansa, Arisa, PAOK-a, Zadra, Prostejova i Achilleas Kaimaklioua.

Ružić je takođe veoma iskusan košarkaš koji je ponikao u Zadru. Osim Zadra i Širokog nastupao je za Pass Pepinster, Le Mans, Besanon Basket Comt Doubs i Borik Puntamikar. Sa Le Mansom je 2004. godine osvojio Kup Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.