Grgat in, Morban out
Carlos Morban nije ostao dugo na "Pecari"

Promjene u KK Široki Eronet

Grgat in, Morban out

U redovima KK Široki Eronet slažu križaljku za predstojeću Ligu 8 u kojoj će se boriti za naslov prvaka BiH i povratak u NLB ligu, u sezoni 2009/10.

 Posljednje pojačanje višestrukog bh. prvaka trebao bi biti strani organizator igre, a do njegovog dolaska na “Pecaru” će stići Ivan Grgat (1974. godište, 210 cm visine), iskusni centar.

Grgat će Širokobriježanima dati čvrstinu u reketu s obzirom na duži izostanak pouzdanog kapitena Šimeta Špralje, a u karijeri je već nastupao u regionalnoj Jadranskoj ligi noseći dresove Zadra i Cibone.

“Mislim da smo pogodili sa Grgatom jer će njegovo iskustvo i kvaliteta mnogo značiti u predstojećoj ligi za prvaka. Trenutno tražimo adekvatnog playa jer nam je to mjesto ostalo upražnjeno odlaskom Carlosa Morbana. Kako sada svari stoje, vjerujem da će naš novi organizator igre biti stranac”, istakao je Ante Suton, prvi čovjek Širokobriježana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.