Grgat: Možemo igrati rasterećeno
Detalj sa utakmice Širokog i Zvezde na Pecari u prvom dijelu NLB lige

Široki gostuje kod Crvene Zvezde

Grgat: Možemo igrati rasterećeno

Momčad Široki TT Kabela večeras će u Beogradu odigrati i treći u nizu gostujućih susreta gdje će ih dočekati Crvena Zvezda.

U prošlom kolu momčad Ivana Velića gostovala je u Češkoj kod novaka u ligi, Nymburka i izgubila rezultatom 73:59. Ključno je bilo početnih 7 minuta gdje domaćini prave veliku razliku i Široki nije imao snage da se vrati iz minusa i preokrene rezultat.

“Nymburk je u otvaranju napravio veliku razliku, a mi smo se u tom stizanju rezultata izgubili.“, rekao je o prošloj utakmici kapetan Širokog Šime Špralja.

“Zvezda će biti pod većim pritiskom od nas. Mi možemo igrati rasterećeno, a tada možemo i puno pokazati, idemo pokušati iznenaditi.“, rekao je Ivan Grgat.

“Ne opterećujemo se rezultatom, idemo odigrati jednu dobru utakmicu. Ovaj tjedan je ekipa bila kompletna na treninzima i dobro smo radili, imamo snage i za pobjedu. Bitno je da damo maksimum.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Utakmica između Zvezda i Širokog igra se večeras sa početkom u 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti