Griffin u Sunsima

NBA Liga

Griffin u Sunsima

Phoenix Sunsi su odlučili potpisati ugovor s Taylorom Griffinom izborom druge runde ovogodišnjeg drafta. Taylor je inače stariji brat Blakea Griffina prvog izbora ovogodišnjeg drafta, koji je završio u Clippersima.

I Taylor je kao i Blake pohađao Oklahoma Univerzitet, a u NCAA ligi imao je prosjek 9,6 poena i 5,8 skokova, dok je u ljetnoj ligi u Las Vegasu u dresu Sunsa bilježio prosjek od 6,2 poena i 3 skoka. Sunsi su mu odlučili dati priliku da se dokaže u najjačoj konkurenciji, iako su mnogi skeptični po pitanju njegovih kvaliteta. Taylor se nije posebno isticao ni u NCAA ligi, nije igrač spektakla, ali je veliki borac koji gine za svaku loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.