Gruzijski centar pojačao Olympiacos
Foto: EPA

Pojačanje za Olympiacos

Gruzijski centar pojačao Olympiacos

Midhat Šljivak

Gruzijski centar, Giorgi Shermadini, novi je košarkaš grčkog Olympiacosa.

Ovaj 216 centimetara visoki košarkaš dolazi u Pirej iz španske Zaragoze, gdje je na početku sezone stigao upravo iz Olympiacosa.

Shermadini je s Olympiacosom potpisao ugovor do juna 2015. godine, a pored Zaragoze i Olympiacosa, 24-godišnji košarkaš je igrao još za Maccabi iz Tel Aviva, Cantu, Union Olimpiju i Panathinaikos.

Shermadini se može pohvaliti s dvije titule prvaka Eurolige. Prvu je osvojio s Panathinaikosom 2009. godine, a prošle sezone je to učinio s Olympiacosom.

Za ekipu Zaragoze je u ACB ligi prosječno ubacivao gotovo 13 poena uz šest skokova po utakmici, a u Eurocupu je imao skoro 10 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti