Hansen potpisao za Real
Hansen postao stanovnik Madrida

Kraljevi samo kupuju

Hansen potpisao za Real

Dolaskom Florentina Pereza na mjesto predsjednika madridskog Reala izgleda neće profitirati samo nogometaši nego i košarkaši. Nakon što je iz Moskve doveo jednog od najboljih europskih trenera Perez je iz istog grada, samo ovaj put iz Dinama doveo odličnog beka Travisa Hansena.

31-godišnji, 198 centimetara visoki bek šuter potpisao je ugovor na jednu godinu s mogućnošću produženja na još jednu ukoliko obe strane budu zadovoljne učinjenim poslom u prvoj sezoni. Real je prvobitno želio dovesti Anthonya Parkera iz Toronta, ali se on odlučio na ostanak u NBA ligi te je prešao u Cleveland, zatim je želio dovesti Ramunasa Šiškauskasa, ali je i Litvanac odbio ponudu, pa je pažnja usmjerena na Amerikanca s Ruskim pasošem. Hansen je već nastupao u ACB ligi, i to u periodu od 2004-2006 godine kada je u dresu Tau Ceramice bio jedan od najboljih igrača lige, a ima i iskustvo igranja u NBA ligi. Naime, u sezoni 2003/2004 za Atlanta Hawkse je odigrao 41 utakmicu. Ettore Messina ga dobro poznaje iz ruske lige, pa je to bila glavna prevaga u dovođenju odličnog beka, koji bi bekovskoj liniji Reala trebao donijeti jednu novu dimenziju.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.