Harden najbolji šesti igrač sezone

"Veoma lagan izbor" za NBA

Harden najbolji šesti igrač sezone

James Harden, bek Oklahoma Thundera, kako prenose američki mediji, bit će imenovan kao najbolji šesti igrač NBA lige u aktuelnoj sezoni.  

Ovaj "igrač sa klupe" bio je od velikog značaja kada je u pitanju drugi najbolji omjer (47:19) Thundersa u Zapadnoj konferenciji. Ujedno, u prvoj rundi doigravanja napravljen je relativno lagan posao kada su aktuelni prvaci iz Dallasa "pometeni" sa 4:0. Igrači Oklahome u polufinalu play-offa "Zapada" tako čekaju boljeg iz duela LA Lakersa i Denver Nuggetsa. 

 

Bio je to "veoma lagan izbor", kako su imenovanje Hardena za najboljeg šestog igrača lige vidjeli mediji u SAD-u.

 

Ovaj 22-godišnji igrač visok 196 centimetara tako je naslijedio Lamara Odoma, koji je prošle sezone došao do ovog prestižnog priznanja.

 

Harden je već tri godine profesionalni igrač. Kao treći pick NBA drafta 2009. godine na NBA parkete je došao iz Arizona Statea. Tokom sezone ostvario je prosjek od 16,8 poena, 4,1 skok i 3,7 asistencija za 31,4 minuta po susretu.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.