Hardenova noć za istoriju

Pomjera granice

Hardenova noć za istoriju

Nevjerovatni James Harden opet je ušao u istoriju NBA lige.

Popularni Brada odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri i tako postavio novi rekord, ali i izjednačio nekoliko dostignuća.

U gostujućoj pobjedi Houstona nad Philadelphijom (123:118) Harden je zabilježio 51 poen, 13 skokova i 13 asistencija i tako postao prvi igrač u istoriji najjače lige na svijetu koji je došao do dva triple-doublea u sezoni uz najmanje 50 ubačenih poena.

Podsjetimo, Harden je u novogodišnjoj noći postavio rekord karijere zabilježivši 53 poena, 17 asistencija i 16 skokova.

Najbolji igrač Houstona takođe je postao tek drugi igrač koji je ostvario pet triple-double učinaka u sezoni sa najmanje 40 koševa. Prije njega to je uradio samo legendarni Oscar Robertson.

Njih dvojica su jedina dva košarkaša koja su u prvih 50 mečeva u sezoni upisali najmanje 1400 koševa, 500 asistencija i 400 skokova. Robertsonu je to polazilo za rukom tri puta (1961-62, 1963-64, 1964-65).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti