Harlemovac u Play Offu
Brent Cowels

Velike ambicije...

Harlemovac u Play Offu

Košarkaški klub Play Off u predstojećoj sezoni 2009/2010 će nastupati u A-1 ligi Prvenstva BiH.U navedenom rangu takmičenja Play Off se takmiči već šest sezona i dokazao je da stabilan A1 ligaš kontinuiranim plasmanima od 4. do 7. mjesta.

Seniorska ekipa će u sezoni 2009/2010 kao i prošle sezone u takmičenju nastupati pod imenom Play Off Ipsa, u skladu sa potpisanim sponzorskim ugovorom. Ambicije kluba koji već šestu sezonu nastupa u A-1 ligi Prvenstva BiH su obezbjediti plasman među prvih pet ekipa A-1 lige. U odnosu na prošlu sezonu seniorska ekipa će nastupiti u nešto izmjenjenom sastavu.

Klub su napustili Aaron Michael Carter, američki playmaker koji je trenutno na probi u Kini, a angažovana su slijedeća pojačanja: Ermin Tarčin (203 cm , 1986.g. , pozicija 4,5), Kenan Kalamujić (202 cm , 1984.g. , pozicija 5 ), Faruk Kalamujić  (200 cm , 1987.g. , pozicija 3,4), te Brent Cowels (1984) (USA) koji je došao sa Livingstone univerziteta, aprošle sezone nastupao i za poznatu američku ekipu Harlemglobetrotters.


Cowles (25) igra na pozicijima 1 i 2 i od njega se očekuje da bude nosioc igre ekipe u predstojećoj sezoni.

Uz dokazane igrače iz prošlih sezona ponikle u omladinskom pogonu našeg kluba (Palata,Vuk,Tucaković,Zasela, …), te nekolicini perspektivnih juniora koji su priključeni radu prvog tima (Koljenšić,Ljubas,Kadrić,Jašarević…….) klub ima sve preduslove da u predstojećoj sezoni ostvari zapažen plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.