Hatcher: Velika pobjeda za nas

Košarkaš Partizana

Hatcher: Velika pobjeda za nas

Košarkaši Partizana juče su u Beogradu savladali Cibonu u okviru trećeg kola ABA lige (87:81), a najbolji pojedinac u pobjedničkom sastavu bio je William Hatcher.

Iskusni plejmejker meč je završio sa 25 poena i šest asistencija. 

Amerikanac je ubacio čak šest trojki iz deset pokušaja.

"Ja samo igram, pokušavam da budem najbolji što mogu. To sam radio u svakoj ekipi u kojoj sam igrao. Znam koja mi je uloga, znam da je potrebno da ponekad povučem ekipu i postižem poene, pogotovo u tim trenucima kada se lomi utakmica. Trudim se da uradim sve što je potrebno da ekipa pobijedi, a nije toliko važno da li sam ljubimac navijača", rekao je Hatcher za beogradske medije.

32-godišnji košarkaš dodao je da nije bilo lako pobijediti veoma kvalitetan sastav Cibone , kao i da je njegov tim bio na visini zadatka u ključnim momentima.

"Teška utakmica, Cibona je fizički jak rival. Imaju sjajne centre, Žižić nam je bio problem. Uspjeli smo u određenoj mjeri da ih zaustavimo, a kontrolisali smo i šut za tri poena. Dobro smo igrali, moglo je i bolje. Ali ovo je velika i važna pobjeda, sada smo na 3:0", dodao je Amerikanac. 

Partizan je trenutno drugi na tabeli ABA lige, a u narednom kolu gostovaće Karpošu, koji je u prva tri kola upisao isto toliko poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi