Hawkins se vratio u Milano

AJ dobio veliko pojačanje

Hawkins se vratio u Milano

Nakon samo jedne sezone provedene u Montepaschiju, David Hawkins se vratio u Milano i potpisao jednogodišnji ugovor sa Armani Jeansom.

27-godišnje krilo je prošle godine odigralo odličnu sezonu u dresu Montepaschija u kojem je bilježio prosječno 11.2 poena i 2.5 asistencija i pomogao klubu iz Siene da se domogne naslova prvaka.

Hawkins je karijeru počeo na Temple univerzitetu odakle je stigao u italijanskog drugoligaša Rietija. Iz Rietija je došao u Lottomaticu, zadžao se tri sezone, a onda u ljeto 2007. stigao u Milano.

„Sretan sam što sam se vratio u veliki klub, koji ima sjajne navijače. Nastojaću naprijediti svoju igru i pomoći klubu da ostvari dobre rezultate u narednoj sezoni“, rekao je Hawkins nakon potpisa ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.