Hawksi razbili Knickse i došli na korak od polufinala Istoka
Foto - EPA

Tim iz Atlante poveo sa 3-1

Hawksi razbili Knickse i došli na korak od polufinala Istoka

M. Šljivak

Atlanta Hawksi pobijedili su New York Knickse rezultatom 113:96 i poveli su sa 3-1 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Nakon prvog poluvremena nije se činilo da će Hawksi u ovom duelu stići do lagane pobjede.

Knicksi su izgledali sasvim dobro dobrim dijelom prvog poluvremena, a na odmor su Hawksi otišli sa četiri poena prednosti, 53:49.

Tim iz New Yorka raspao se u trećem periodu. Jako brzo su domaći košarkaši otišli na dvocifrenu prednost, a odbijen je i posljednji trzaj Knicksa koji su u jednom trenutku prednost spustili na minus sedam.

Nakon tri četvrtine Atlanta je imala odličnih 17 poena prednosti (88:71) i imali su priliku da mirnom igrom završe ovaj meč.

Tako je i bilo. Knicksi nisu uspjeli da se vrate u utakmicu, prednost Hawksa je išla i do 26 razlike, a na kraju su uspjeli spustiti do ipak pristojnijih minus 17.

Hawkse je do pobjede vodio Trae Young sa 27 poena i devet skokova, a John Collins je dodao 22 poena i osam skokova.

Kod Knicksa najefikasniji je bio Julius Randle sa 23 poena, dodao je devet skokova i sedam asistencija, a RJ Barret je ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti