Hawksi sigurni protiv Nuggetsa, Nurkić nije igrao
Foto: ESPN

NBA liga

Hawksi sigurni protiv Nuggetsa, Nurkić nije igrao

Edmir Škorić

Košarkaši Atlanta Hawksa savladali su na svom parketu Denver Nuggetse rezultatom 96:84 u drugom susretu večeri NBA lige.

Prvo poluvrijeme su Hawksi dominirali, te su stvorili veliku prednost protiv Nuggetsa. Već nakon prve dionice Hawksi su vodili 11 razlike (32:21).

Tijekom druge dionice prednost domaće momčadi bivala je sve veća i veća, pa je na kraju prvog dijela glasila čak 21 poen (57:36).

I kad se činilo da je meč gotov, Nuggetsi u drugoj polovici treće dionice uspijevaju da se vrate na pristojnih minus 11 (77:66). 

Spuštali su u par navrata u zadnjoj dionici i na jednocifren zaostatak, ali nisu uspjeli da naprave veći preokret i izbjegnu poraz. Hawksi su na omjeru 13-6 i treći su na Istoku, dok je Denver sa omjerom 9-11 10. na Zapadu. 

Bh. centar Jusuf Nurkić ni večeras nije bio u sastavu Nuggetsa. Paul Millsap je predvodio Hawkse do pobjede sa 23 poena, dok je Wilson Chandler sa 29 poena bio najbolji u Nuggetsima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.