Heat izgubio sa zvukom sirene, Netsi bez Mirze u sastavu

NBA liga

Heat izgubio sa zvukom sirene, Netsi bez Mirze u sastavu

Košarkaši Netsa doživjeli su svoj drugi poraz u ovoj sezoni, a kobni za sastav Brooklyna bili su, na otvaranju sezone, odlični Indiana Pacersi koji su sa 91:96 trijumfovali u Barclays Centeru za svoju šestu ovosezonsku pobjedu iz isto toliko utakmica.

Trener Netsa Jason Kidd nije odlučio bh. reprezentativca Mirzu Teletvoića uvrstiti u sastav svoje ekipe za ovaj susret.

Najzanimljiviju utakmicu u noći sa subote na nedjelju odigrali su Miami Heat i Boston Celticsi, a pobjedu s Floride odnijeli su gosti nakon što je Jeff Green pogodio sa zvukom sirene za konačnih 110:111. Green je ujedno bio i najefikasniji igrač gostiju s 24 poena, dok je poen više u redovima domaćeg sastava postigao LeBron James. Solidni su bili i Bosh (20 poena) i Wade (18 poena), ali trica Greena sa zvukom sirene značila je treći ovosezonski poraz za aktuelne šampione.

Zanimljiv susret u kojem je pitanje pobjednika riješeno tek nakon produžetaka odigrali su Cleveland I Philadephia, a nakon produžetaka alvili su domaćini rezultatom 125:127. 

Rezultati:
Toronto Raptors - Utah Jazz 115:91
Atlanta Hawks - Orlando Magic 104:91
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 91:96
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 127:125 (Nakon produžetaka)
Miami Heat - Boston Celtics 110:111
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 94:107
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 108:90
Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 83:91
Sacramento Kings - Portland Trailblazers 85:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije