Heat stvara veliku četvorku
Foto: EPA

Žele Carmela Anthonyja

Heat stvara veliku četvorku

Midhat Šljivak

Još od čuvene "Odluke" kada je LeBron James 2010. godine saopštio kako će karijeru nastaviti u Miami Heatu, tim s Floride je postao najbolji u NBA ligi.

James je prije četiri godine stigao u tim gdje je već od 2003. godine boravio Dwayane Wade, a u stvaranju velike trojke im se pridružio i Chris Bosh, koji je godinama doživljavao neuspjehe s Toronto Raptorsima.

Velika trojka s mnogo pomoćnog osoblja je u četiri sezone osvojila dvije titule prvaka. Treću još uvijek jure, ali ovog ljeta su James, Wade i Bosh slobodni igrači

Wade i Bosh su već najavili svoj ostanak u Heatu, James bi istu odluku mogao saopštiti uskoro, ali Miami bi mogao od naredne sezone umjesto trojke imati veliku četvorku. 

Prema dobro obaviještenim izvorima američkog ESPN-a, Heat će na ljetnoj tržnici pokušati angažovati i Carmela Anthonyja, koji je također slobodan igrač ovog ljeta.

Član New York Knicksa nema preveliku želju za ostankom u Velikoj jabuci, pa bi ga od naredne sezone mogli gledati u nekom drugom timu.

S obzirom na to da Melo želi biti u timu koji juriša na NBA prsten, vjerovatno će se morati odreći dobrog dijela plate koju ima u Knicksima. Iz Miamija su spremni da pokušaju angažovati Anthonyja, pa bi od naredne sezone velika četvorka mogla voditi glavnu riječ u NBA ligi.

Anthony će, međutim, prvo obaviti razgovor s rukovodstvom Knicksa. Dobio je rok do 23. juna da se izjasni želi li nastaviti karijeru u New Yorku, te će za nekoliko dana biti sve mnogo jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.