Heat u polufinalu, Clipppersi nisu završili posao

Chris Paul i Blake Griffin povrijeđeni

Heat u polufinalu, Clipppersi nisu završili posao

M. Skaka

Miami Heat se, sinoćnjom pobjedom nad New Yor Knicksima, plasirao u polufinale Istoka, dok na drugoj strani Clippersi nisu uspjeli završiti posao na Zapadu.

Heat je slavio sa 106:94 i u pet utakmica bez previše muke izbacio povredama pokošene Knickse.



Clipersi se bore da pobjede u svojoj tek drugoj playoff seriji od kada su stari Buffalo Bravesi, 1978. godine prešli u Kaliforniju. Memphis Grizzliesi su sinoć slavili sa 92:80 i produžili seriju u kojoj je ukupni omjer trenutno 3:2 u korist Clippersa.

Malo je falilo Clippersima i sinoć kada su smanjili zaostatak od 24 poena na samo šest, ali dalje od toga nisu mogli.



Šestu utakmicu Clippersi i Grizzliesi igraju u petak, a ekipa iz Los Angelesa ima ozbiljne probleme sa povredama. Njihov zvijezda, Chris Paul ima istegnuće mišića zbog kojeg je presjedio zadnje minute sinoćnje utakmice. Uz Paula, upitan je i Blake Griffin koji je sinoć iskrenuo koljeno u trećoj četvrtini. Griffin se ipak vratio na teren, ali je morao sjesti na klupu prije nego što je susret okončan.

NBA, srijeda

Miami Heat - New York Knicks 106:94
Memphis Grizzlies - L. A. Clippers 92:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.