Heat u produžetku slomio otpor Celticsa

Ni fantastični Rondo nije pomogao Bostonu

Heat u produžetku slomio otpor Celticsa

Adnan Beganović

Košarkaši Miami Heata poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Naime, sinoć su pred svojim navijačima košarkaši Miami Heata nakon produžetka savladali Boston Celticse (115:111).

Boston Celticsi su pružili sjajnu partiju, ali na kraju nisu uspjeli seriju poravnati na 1:1. U jednom momentu Celticsi su imali prednost od 15 poena, no Miami se uspio vratiti.

U posljednjoj četvrtini domaći su imali prednost, a pola minute prije kraja regulanog dijela Allen je pogodio tricu za 99:99. Miami je mogao do pobjede i u regularnom dijelu, ali James je u dva navrata bio neprecizan, prvo je promašio polaganje, da bi potom sa zvukom sirene također bio neprecizan.

U produžetku su domaći igrali protiv Rajona Ronda, jer upravo je ovaj košarkaš u dodatnih pet minuta postigao svih 12 poena za Celticse, no za pobjedu gostiju to nije bilo dovoljno.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su James sa 34, te Wade sa 23 poena, dok je pomenuti Rondo sa 44 poena bio najefikasniji kod Celticsa. Pierce je postigao 21, a Garnett 18 poena.

NBA doigravanje, konferencijski finale:
Istočna konferencija
Miami (2) - Boston (4) 115:111, produžetak (James 34k, 10s, 7a, Wade 23k / Rondo 44k, 10a, 8s)
(Miami vodi u seriji 2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.