Hedo Turkoglu opet u Orlandu

Velika razmjena Orlanda, Phoenixa i Washingtona

Hedo Turkoglu opet u Orlandu

Orlando Magic je sinoć napravio veliki trade, trade koji je došao sasvim neočekivano. Jedna od najbojih ekipa Istoka od sinoć je još ozbiljniji kandidat za naslov prvaka NBA lige.

Momčad Stana Van Gundyja je jača za četiri nova igrača, od kojih najviše pažnje izaiva povratak turske zvijezde Hidayeta Turkoglua. Pored Turčina u klub sa Floride su stigli još Gilbert Arenas, Jason Richardson i Earl Clark, dok su klub napustili Rashard Lewis, Mickael Pietrus, Vince Carter i Marcin Gortat.

Orlando je u Washington poslao krilnog centra Rasharda Lewisa u zamjenu za beka Gilberta Arenasa, dok su u Phoenix otišli Carter, Gortat, Pietrus, izbor prve runde drafta 2011. i nepoznati iznos novca.

Washington je dobio pod košem odličnog Lewisa, a oslobodio je na vanjskoj poziciji prostor za prvog picka ovogodišnjeg drafta Johna Walla, pa se može reći da je prošao vrlo dobro. Phoenix je izgubio odlične šutere Turkoglua i Richardsona, a dobio je veterana Cartera, te rezerviste Pietrusa i Gortata, i sigurno nije dobro prošao u ovoj razmjeni.

Najbolje je prošao Orlando, koji je vratio ljubimca navijača Hedu Turkoglua, umjesto Cartera je stigao u ovom trenutku bolji a mlađi šuter Richardson, dok je Arenas veliko pojačanje na vanjskoj liniji gdje je poprilično usamljen bio Nelson. Navijači Magica sada imaju šampionske ambicije, mnogo veće nego do prije dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.