Hemofarm gostuje na Pecari

Temperatura desetkovala Širokobriježane

Hemofarm gostuje na Pecari

Na Pecari će danas u okviru 17.kola NLB lige gostovati ekipa Hemofarma.

Ovo je za Širokobriježane još jedna u nizu teških utakmica koje slijede za njih, a u prošlom kolu su doživjeli težak poraz od Partizana u Beogradu rezultatom 93:43.

Trener Velić ističe da je ovo težak poraz i da za njega nema opravdanja ali i da njegova momčad realno gleda na ovo i da čvrsto stoje na zemlji.

„Čvrsto smo bili na zemlji kad smo bili u vrhu, a ista situacija je i sada.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić i dodao: „Navijači Partizana su kod 40 razlike navijali kao da igraju protiv Barcelone  i kao da su u minusu, dvorana je bila dobro popunjena i od njih svi mogu puno naučiti. Nama su nedostajala četiri bitna igrača u rotaciji, a uz to je mladi Novak odigrao 19 minuta pod temperaturom.“

Velić već neko vrijeme ima problema sa igračkim kadrom zbog bolesti koja zahvaća igrače i zbog nekih ozljeda.

„Zadnjih 10 dana smo bez ozbiljnijeg treninga zbog bolesti. Nismo uspjeli odgoditi utakmicu, nadam se da će nas biti 10 i da neće biti dodatnih problema sa kadrom.“, rekao je Velić, te se osvrnuo na utakmicu sa Hemofarmom: „Nadam se dobroj utakmici i da ovi problemi sa igračima i treninzima neće ostaviti traga na spremnosti moje ekipe, te da ćemo uspjeti izdržati cijelu utakmicu u visokom ritmu. Hemofarm je promijenio stil igre, sada su, odlaskom Mačvana, igru prebacili na vanjske pozicije i imaju odlične šutere. Ako imaju šuterski dan teško ih je čuvati i sve pogađaju.“

Dvorana Pecara je protiv Cibone privukla najveći broj publike u ovoj sezoni (4 000), a Velić se nada dobroj podršci i protiv Hemofarma.

„Očekujem veliku podršku sa tribina jer ovi momci su svojim igrama, radom i zalaganjem to zaslužili“, rekao je Velić.

Utakmica između Široki TT Kabela i Hemofarma igra se danas u dvorani na Pecari s početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.