Hemofarm i pored poraza ide dalje

Euroliga, 1. kolo kvalifikacija

Hemofarm i pored poraza ide dalje

Adnan Beganović

Večeras su odigrani revanš susreti 1. kola kvalifikacija za košarkašku Euroligu, a prolaz u narednu fazu obezbjedili su Charleroi, Asvel, Le Mans, Khimki, Budivelnik, Alba, Hemofarm i Uniks.

Podgorička Budućnost za koju nastupa i bh. reprezentativac Aleksej Nešović, nije se uspjela plasirati u narednu fazu takmičenja. Naime, crnogorska momčad otputovala je u goste Asvelu sa 5 poena viška iz prvog susreta, no nakon 40 minuta rezultat je glasio 70:65, pa se igrao produžetak u kojem su više sreće imali domaći košarkaši. Nešović je postigao 3 poena.

Alba iz Berlina u duelu sa francuskim Roanneom, uspjela je nadoknaditi minus od 7 poena iz prvog susreta. Večeras su košarkaši Albe slavili rezultatom 95:82, što im je bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu. Kod Albe najefikasniji su bili Julius Jenkins sa 23 i Derick Allen sa 20 poena, dok su kod Roannea najučinkovitiji bili Kelvin Rivers i Alex Gordon sa po 18 poena.

Hemofarm iz Vršca večeras je pred svojim navijačima poražen od Hapoela (77:86), no kako je u prvom susretu slavio rezultatom 97:84 plasirao se u narednu fazu takmičenja gdje će snage odmjeriti s berlinskom Albom. Kod Hemofarma večeras je najefikasniji bio Milan Mačvan sa 21 poenom, dok je Hapoel predvodio McClinton također sa 21 postignutim poenom.

Rezultati:
Alba Berlin -  Chorale Roanne 95:82 (79:86)
Hemofarm Stada -  Hapoel Galil Gilboa 77:86 (97:84)
Unics Kazan -  GasTerra Flames 78:63 (84:72)
CEZ Nymburk - Spirou Basket 73:71 (68:79)
Asvel Basket - Buducnost 85:76 (69:64)
Le Mans - Banvit BK 78:66 (78:72)
Khimki - Pepsi Caserta 85:66 (77:74)

U zagradi su rezultati prvih susreta.

Parovi 2. kola:
Alba - Hemofarm
Unics - Spirou
Khimki - Budivelnik
Asvel - Le Mans

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.