Hemofarm poražen, ali ipak pobjednik

Široki Wwin na petoj poziciji ABA lige

Hemofarm poražen, ali ipak pobjednik

Danas je odigrana odgođena utakmica 21. kola ABA lige u kojoj je Široki Wwin došao do pobjede nad Hemofarmom (72:65).

Nakon agonije koju su doživjeli košarkaši iz Vršca kada su zbog snježnih nanosa 30 i više sati bili zameteni na putu blizu Drežnice, može se sa pravom reći da su nakon ove utakmice pobjednici bili svi.

Tek suhoparne brojke govore da su igrači Ivana Velića ostvarili svoju 11. pobjedu, koja ih je postavila na peto mjesto tabele ABA lige. 

Nevjerovatna je odlična igra košarkaša Hemofarma, koju su nakon puta "dugog" tri dana prikazali danas na Pecari. Pred sami kraj utakmice Jeremić je sa uspješnim šutem za tri poena primakao svoje suigrače na samo 5 poena razlike. Ipak, za nešto više snage je ponestalo.

Jedan od razloga je i velika razlika nakon prve četvrtine (20:9), koju su igrači Hemofarma uporno pokušavali skinuti. Na dobrom su putu bili u drugom periodu (11:17), ali su domaći košarkaši taj napad osujetili već početkom drugog poluvremena, kada su u treću dionicu završili sa 4 poena razlike (20:16). Zadnjih deset minuta (21:23) nisu donijeli preokret i veliko iznenađenje.

Pilepić je postigao 20 poena, a njemu u Širokom Wwinu uz bok su bili Šakić sa 18 i Planinić sa 15 poena.

U timu iz Vršca, Jeremić je postigao 21 poen. Maraš je dodao 10, a isto toliko i Pantić uz 9 skokova. Aleksej Nešović je postigao 4 poena uz isto toliko skokova i 3 asistencije.

Bila je ovo utakmica u kojoj je domaći sastav nastavio prikazivati odlične partije. U zadnjih 7 utakmica, trenutni hit ABA lige sastav Širokobriježana ostvario je 6 pobjeda. Zaista respektabilan period tima kojeg odlično vodi Ivan Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.