Hemofarm poražen u Berlinu

Kvalifikacije za Euroligu

Hemofarm poražen u Berlinu

Večeras su odigrani prvi susreti drugog kola kvalifikacija za ULEB-ovu košarkašu Euroligu, najelitnije klupsko košarkaško takmičenje na Starom kontinentu.

Hemofarm iz Vršca poražen je na gostovanju u Berlinu kod ALBA-e rezultatom 67:73, što je za srbijanskog predstavnika i više nego povoljan rezultat uoči revanša u Vršcu.

Sjajni Milan Mačvan, najbolji igrač Hemofarma, predvodio je Farmaceute u šuterskom dijelu, postigavši 16 poena, dok je zapažen bio i Borisov, koji je ubacio 12. U pobjedničkoj ekipi najraspoloženiji je bio Marinović sa 15, Jennskins je ubacio 11, a veteran Patrick Femerling devet poena.

Pobjednik iz dvoboja između Hemofarma i ALBE u trećem kolu kvalifikacija za Euroligu igraće sa boljim iz duela Uniks Kazan - Charleroi, u kojem je večeras Charleroi na svom terenu odnio pobjedu sa šest poena razlike (75:69).

Khimki je nastavio svoj pohod ka Euroligi, deklasiravši u gostima sa čak 29 poena razlike Budivelnik, dok je Le Mans rezultatom 85:75 bio bolji od ASVELA na svom parketu.

Rezultati prvih utakmica 2. kruga kvalifikacija za Euroligu

Budivelnik - Khimki         58:87
ALBA - Hemofarm        73:67
Le Mans - ASVEL        85:75
Charleroi - Unics Kazan    75:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.