Hemofarm savladao Široki
Kapetan je bio jedan od boljih na terenu

Cedevita kup

Hemofarm savladao Široki

Edmir Škorić

Košarkaši Širokog poraženi su od Hemofarma rezultatom 84:79 u Cedevita kupu.

Hemofarm je prošle godine bio pobjednik Cedevita kupa, a nakon što su danas bili bolji od Širokog imaju priliku za odbranu naslova. Na turniru našu zemlju predstavlja Široki HT Eronet, no nažalost nisu uspjeli proći polufinale protiv jakog srbijanskog predstavnika.

Košarkaši Hemofarma igrali su bez reprezentativaca Srbije Milana Mavčana i Stefana Markovića, ali ni to nije pomoglo našem predstavniku. Već nakon prve dionice Hemofarm je imao deset koševa prednosti (24:14), a agresivnom odbranom u drugom poluvremenu nastavljaju sa serijom, a igrači Širokog gubili su nekoliko lopti.

Na poluvrijeme se otišlo sa već, čini se, nedostižnih 45:30, prije svega zahvaljujući izvrsnom Milivoju Božoviću koji je postigao 11 poena u prvom dijelu. A, onda u trećoj dionici ponovo loše izdanje Širokog, Hemofarm je otišao i preko 30 poena razlike. Ipak, u zadnjoj dionici naš predstavnik dodatno uspijeva smanjiti tu neugodnu prednost Hemofarma i na kraju susret završava rezultatom 84:79.

Najbolji u redovima Širokog bili su Chester Mason sa 21 poenom i Šime Špralja sa 18 poena, te su jedini bili dvoznamekasti. Široki će za treće mjesto igrati sa poraženim iz duela Cedevite i Hrasnoyarska (utakmica počela u 20 sati).

Hemofarm - Široki 84:79
(24:14, 21:16, 23:18, 16:31)
Hemofarm: Pavković 8, Despotović 0, Božović 18, Stefenson 2, Šutalo 11, Krstović 15, Vulić 0, Obrenović 0, Petrović 2, Borisov 12, Marjanović 6, Katić 10
Široki: Nixon 8, Planinić 2, Mileković 2, Naletelić 7, Bilinovac -, Siriščević 9, Ramljak 6, Špralja 18, Puljko 2, Ružić 2, Mason 21, Grgat 2c

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.