Hemofarm slavio na Pecari

Novi poraz Širokog Eroneta

Hemofarm slavio na Pecari

U okviru 16. kola Regionalne košarkaške lige Široki je na Pecari ubjedljivo poražen od Hemofarma (76:94). Široki se dobro držao u prvih 20 minuta, no kvaliteta Hemofarma došla je do izražaja u trećem i četvrtom periodu.

Široki Eronet i Hemofarm Stada su večeras odigrali jednu jako dobru utakmicu, sa puno trke, angažmana, borbenosti te pružili odličnu košarkašku predstavu za oko 3000 gledatelja u dvorani na Pecari.

Hemofarm je odmah na početku poveo, posebno je raspoložen Krstović koji je već nakon samo 5 minuta igre postigao 10 koševa. Široki se držao dobro te nije dopustio da se gosti odvoje na veću razliku. Na kraju prve četvrtine rezultat je glasio 24:25.

U drugoj četvrtini se Hemofarm malo odvaja. Katić pogađa za vodstvo 24:27,ali Grgat u sljedećem napadu smanjuje na 26:27. Mačvan u idućem napadu gostiju pogađa za 26:29, domaćina u igri drži Chester Mason dok za goste pogađaju Marjanović i Pavković. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 43:47.

U drugom poluvremenu veliki pad u igri Širokog Eroneta. Gosti malo po malo povećavaju prednost koja je u 28 minuti narasla na 14 razlike (52:66) kada je nakon ukradene lopte Krstović zakucao.Treća četvrtina se završava rezultatom 59:71.

U zadnjoj četvrtini gosti još više povećavaju svoju prednost koja je iznosila i do 18 koševa te lagano privode susret kraju i ostvaruju svoju 10 pobjedu u NLB ligi, susret je završio rezultatom 76:94.

Najbolji kod domaćina bili su Grgat i Mason sa 19 koševa, dok au kod gostiju najbolji bili Pavković sa 21, Krstović sa 19 te Mačvan sa 15 koševa.

U sljedećem kolu Široki Eronet gostuje kod Zadra dok Hemofarm dočekuje Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.