Hemofarm slavio u Zadru

NLB liga

Hemofarm slavio u Zadru

M. Skaka

Uz dvije pobjede naših predstavnika, jučerašnju Bosninu nad Heliosom, te današnju Širokog nad Zagrebom, 21. kolo NLB lige donijelo je i još jedan derbi začelja, te susret ekipa koje se bore za plasman među najbolje četiri ekipe Zadra i Hemofarma.

U derbiju donjeg doma sastali su se Radnički i FMP, a tim iz Kragujevca gurnuo je prema dnu FMP koji u ovoj sezoni nije ni blijeda slika mladih pantera koje smo navikli gledati u crvenom dresu. FMP je bolje otvorio utakmicu i u svoju korist riješio prve dvije četvrtine, te na poluvremenu imao 46:38. Međutim, crna treća četvrtina koju su izgubili sa 10 poena razlike riješila je pitanje pobjednika. Nije pomoglo ni to što su igrači FMP-a uspjeli konsolidovati redove, te i posljednji period riješiti u svoju korist. Konačan rezultat glasio je 81:77 za Radnički.

FMP je ovim porazom pao na 12. mjesto uz dvije pobjede više od predposljednje plasiranog Heliosa i tri više od Bosne. Radnički je nešto bolji, i sa 9 pobjede je na 9. mjestu.

Susret između Cibone i Budućnosti nije donio promjenu u vrhu tabele. Iako na gostovanju, Zagrebčani nisu ispustili bodove i još uvijek se nalaze na čelu tabele sa samo 4 poraza u 21 utakmici. Tok ove utakmice nije bio jednak onoj odigranoj u Kragujevcu. U Podgorici je Cibona do vodstva stigla na samom početku i nije ga ispuštala do kraja susreta koji je okončan sa 62:72. Naš Nemanja Gordić nije bio na svom nivou ubacivši samo 2 poena uz 3 asistencije i 3 izgubljene lopte.

Najzanimljivije bilo je u Zadru gdje je Hemofarm morao nadoknaditi bodove koje je izgubio na svom terenu od Heliosa, a nakon grčevite borbe Vršćani su u tome i uspjeli. Susret su prelomili u svoju korist u drugoj četvrtini koju su dobili sa 22:16 i do kraja uspjeli očuvati stečenu prednost.

Igrač susreta bio je Milan Mačvan sa 22 poena i 4 asistencije, dok je Zadar predvodio Hrvoje Perić sa 24 poena.

U 18. Kolu očekuju nas još dva vrlo zanimljiva susreta koji će se igrati sutra. Beogradski derbi između Partizana i Crvene zvezde igra se ood 19.30, dok utakmica u Tivoliju između Olimpije i Cedevite počinje u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.