Herreros: Barcelona je kao Jugoplastika
Pred Herrerosom je teška zadaća da dovede Fernandeza

Alberto Herreros ipak vjeruje u naslov

Herreros: Barcelona je kao Jugoplastika

Jedan od najboljih španskih košarkaša posljednjih dvadeset godina, a danas tehnički direktor Real Madrida, Alberto Herreros, izjavio je kako ga današnja Barcelona podsjeća na nekadašnju Jugoplastiku predvođenu Kukočom i Rađom.

Nekadašnji igrač Estudiantesa, Real Madrida i reprezentacije Španije kaže kako je Barcelona u ovom trenutku iznad Reala, ali i svih ostalih klubova u Evropi, što pokazuju i rezultati u Euroligi.

„Nisam vidio ni jedan tim poput Barcelone još od slavnih vremena Jugoplastike predvođene Maljkovićem, Kukočom i Rađom. Pogledajte kako samo igraju“, kaže 41-godišnji Herreros.

Iako je priznao kako je Barcelona u ovom trenutku dominantna Herreros misli kako Real Madrid u završnici ACB lige može ugroziti Barcelonine ambicije o naslovu prvaka.

„Imamo mnogo prostora za napredak i mislim kako se možemo uključiti u borbu za naslov prvaka u ACB ligi. Uprkos njihovoj dominaciji ja sam ipak optimista“, kaže nekada sjajni tricaš.

U španskim medijima se u posljednje vrijeme sve više govori o navodnom dovođenju Rudyja Fernandeza iz Portlanda. Tehnički direktor Reala ipak misli kako će to biti krupan zalogaj i gotova nemoguća misija, bar što se tiče ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.