Hibbert u Blazersima, novi ugovor za Griffina

Howard ponovo želi trejd

Hibbert u Blazersima, novi ugovor za Griffina

M. Šljivak

NBA pijaca već je uveliko započela, te je već sada napravljeno nekoliko zanimljivih ponuda koje čekaju svoju finalizaciju.

Tako su Portland TrailBlazers ponudili maksimalan ugovor dosadašnjem centru Indiana Pacersa Royu Hibbertu, dok Pacersi nisu izjednačili tu ponudu, te će vjerovatno Hibbert od naredne sezone nositi dres Portlanda.

Los Angeles Clippersi su dogovorili novi petogodišnji ugovor sa Blakeom Griffinom vrijedan 95 miliona dolara, dok je drugi superstar ovog tima Chris Paul odbio potpisati novi trogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona dolara. Clippersi su već ranije dobili pojačanje u vidu Lamara Odoma, dok je tim napustio Moe Williams koji će put Utaha.

Pojačanje su dobili i u ekipi Oklahome, ali ono trenersko. Klub će i u naredne četiri sezone predvoditi Scott Brooks. Kevin Garnett je na dobrom putu da potpiše novi trogodišnji ugovor sa Bostonom vrijedan 34 miliona dolara, dok Celticsi također jure i Jasona Terryja koji je slobodan agent.

Brooklyn Netsi će se sastati sa čelnicima Atlanta Hawksa u vezi oko evantualne razmjene igrača po kojoj bi Joe Johnson pojačao redove "mrežica".

New Orleans Hornetsi su odlučili dati otkaz Rashardu Lewisu, dok su Memphis Grizzliesi odlučili da ne ponude novi ugovor OJ Mayu, te da se u potpunosti posvete dovođenju Raya Allena kojeg želi još i Miami Heat.

Phoenix Sunsi će vjerovatno ostati bez Steve Nasha kojem su iz Toronta ponudili 12 miliona dolara za ugovor s njima, dok su se u Sunsima odlučili na pokušaj dovođenja šutera Eric Gordona.

Ekipa Houston Rocketsa je odlčila pustiti Argentinca Lusia Scolu na tržište, dok tim iz Texasa pregovara sa turskim reprezentativcem Omerom Asikom.

Minnesota Timberwolvesi su odlučili da ne izjednačavaju ponude za Michaela Beasleya i Anthonyja Randolpha jer se žele fokusirati na dovođenje španske zvijezde Pau Gasola.

Najlošiji tim lige Charlotte Bobcatsi su odlučili izjednačiti ponude zaa DJ Augustina i Derricka Browna, dok su isto učinili i Los Angeles Lakersi sa Devinom Ebanksom i Darriusom Millerom. Svi oni će biti ograničeno slobodni košarkaši.

Također, ono što treba istaći je da je zvijezda Orlando Magica Dwight Howard  ponovo zatražio da bude trejdovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.