Hodžić i Batina novi članovi Studenata

Bosna dovela vrijedna pojačanja

Hodžić i Batina novi članovi Studenata

KK Bosna će u narednu sezonu ući jača za dva odlična mlada igrača na vanjskim pozicijama. Marko Batina i Dino Hodžić, novi su članovi nekadašnjeg evropskog prvaka.

Marko Batina je sa Studentima potpisao ugovor na dvije godine. Posljedne tri sezone je nosio dres Splita, a prošle sezone u dresu Žutih je imao prosjek od 12 poena po utakmici.

I dok se Batina obavezao na dvogodišnji ugovor, Dino Hodžić je potpisao na jednu godinu duže. Mladi bek, koji je prošle sezone u dresu Kaštela imao prosjek od 13.8 poena po utakmici, trebao bi biti veliko pojačanje za Studente.

Dino Hodžić je prije dvije godine bio jedan od najboljih igrača juniorske ekipe Cibone koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske. Zajedno s njim igrali su Leon Radošević i Tomislav Zubčić, ali se Hodžić za razliku od ove dvojice mladića nije uspio izboriti za mjesto u prvom timu Cibone.

Dino Hodžić je mladi reprezentativac naše zemlje i jedan od najperspektivnijih igrača na ovim prostorima. Od njega se u sezoni, u kojoj Bosna neće igrati NLB ligu, očekuje da bude jedan od nositelja igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.