Hodžić promašio za pobjedu Bosne

Čapljina opet odlična protiv Bosne

Hodžić promašio za pobjedu Bosne

Čapljina je pobjedom nad Bosnom (81:82) u derbi utakmici 13. kola Lige-13 pokazala da je za domaći sastav iz Sarajeva izuzetno neugodna. Nakon pobjede iz prošle sezone tokom Lige-6, i sada su Hercegovci pokazali dobro raspoloženje u Skenderiji.

Bosna - Čapljina 81:82 (22:21, 21:26, 17:22, 21:13) 

Bosna: Guzonjić 5, Hodžić 27, Alispahić 2, Buza 2, Vuković, Hot, Čamdžić 4, A. Demić 3, Rahimić 16, S. Demić 18, Batina 4, Rizvić

Čapljina: Bjelica, Kovačević 15, Klještan 10, Jagodić-Kuridža 20, Brkić 15, Jurković, Galić, Previšić, Jelčić, Repeša 3, Halilbegović 12, Gerti 7  
Igrači Bosne su u derbi ušli veoma dobro. Već u 3. minuti su imali 4 poena prednosti (6:2). U tom dijelu meča studenti su moćni i u skoku i imaju prednost od 6 skokova (7:1). Samo dvije minute poslije prednost je na strani Čapljine (8:9). 

Od tada se igra koš za koš. Samo 20 posto Čapljine iz slobodnih bacanja, naspram Bosninih 66,7 posto, možda su samo jedan od razloga poena prednosti za domaće (22:21) na kraju prvih deset minuta. To, ali i skok Bosne (14:5) gdje se pogotovo istakao Buza, koji je imao 4 skoka  i koji je pogotovo na početku utakmice odlično zatvorio reket. 

Drugu četvrtinu, njen sami početak, sa svoja 4 koša obilježio je Jagodić-Kuridža. Na drugoj strani uzvraća Dino Hodžić.

U 16 minuti, 8 je ralike za Čapljinu (30:38), a tu seriju prave Halilbegović, Klještan i Jagodić-Kuridža. Međutim, Dino Hodžić sa svoja 4 poena i Batina sa isto toliko ne dozvoljavaju gostima da se odvoje. Na (0:8) Čapljine, istom serijom odgovorila je i Bosna. Do kraja ove četvrtine se igra koš za koš, ali prvo poluvrijeme sa svoja 4 poena za (43:47) obilježava Klještan.

U sastavu gostiju odlični su u prvih 20 minuta bili Jagodić-Kuridža sa 17 poena i 7 skokova, te Klještan sa 10 i Brkić sa 9 poena.

Kod studenata istakli su Hodžić sa 14, Sindis Demić sa 10 i Rahimić sa 9 poena.

U drugo poluvrijeme, baš kao i u drugu četvrtinu, gosti opet bolje ulaze.

U 25. minuti 9 je razlike za Čapljinu (47:56). Negativnu seriju za Bosnu završavaju Rahimić, te Ali i Sindis Demić sa svojim trojkama. Čapljini se priključuju Repeša i Gerti tako da se pred zadnji period ulazi sa prednošću gostiju od 9 poena (60:69).

Na samom početku četvrte četvrtine, niti jedan niti drugi tim ne pogađaju koš. Tako je sve dok Gerti nije nastavio svoju seriju iz trećeg perioda. Osam minuta prije kraja Čapljina vodi 11 razlike (60:71). U tim minutama gostujući košarkaši kao da žele završiti utakmicu što prije pa promašuju neke šuteve koji bi im već tada donijeli pobjedu. Međutim, niti igrači Bosne nisu precizni.

Pa ipak, Sindis Demić svojom trojkom 5 minuta prije kraja postavlja (65:71). Još 3 poena dodaje Guzonjić, ali i Hodžić pa je samo 3 poena razlike za Čapljinu (71:74).

Opterećenje ličnim greškama Brkića i Jagodić-Kuridže odlično koristi Guzonjić koji u kratkom periodu daje 5 poena. Klupa Čapljine mora tražiti time-out. Do kraja je 3.15 minuta, rezultat je (73:76).

Hodžić svojim 21. košem smanjuje na jedan razlike (75:76). Halilbegović daje malo daha svom timu, a odmah potom trojkom ih približava pobjedi (75:81). Do kraja je ostalo tek 1.08 minuta.

Hodžić akcijom 2+1 smanjuje na tri razlike (78:81). Na koš Jagodić-Kuridže odgovara košem opet Dino Hodžić. Odmah potom isti igrač iz slobodnih bacanja pogađa jedno i smanjuje na 82:83. Do kraja je bilo ostalo još 26 sekundi. Bosna je imala sljedeći napad.

Čamdžić je izgubio loptu, ali je odmah potom "krađom" svoju grešku ispravio. Klještan je napravio faul nad Hodžićem, koji kod rezultata 81:82 promašuje oba slobodna bacanja. Sve to, odigralo se 4 sekunde prije kraja. Dvije sekunde pred završetak ovog uzbudljivog meča Brkić je promašio oba slobodna bacanja, ali vremena za domaći sastav više nije bilo.

Bila je ovo odlična košarkaška predstava. Bosna i Čapljina su pokazali kvalitetu za Ligu-6. Za nadati se da ova dva tima odigraju još ovakvih partija, a prava prilika za to je naravno i Liga-6, jer večeras su i Čapljina i Bosna pokazali da mogu sa pravom računati na okršaje u tom dijelu našeg prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti