Horford i Duncan igrači sedmice

Igrači Atlante i San Antonia najbolji u protekloj sedmici

Horford i Duncan igrači sedmice

Igrač Atlanta Hawksa, Al Horford proglašen je igračem protekle sedmice u Istočnoj konferenciji NBA lige, dok je istu nagradu, samo na Zapadu, dobio Tim DUncan. 

Odlični Al Horford vodio je Atlantu do omjera 4-0 prošle sedmice, a u tim susretima Horford je bilježio 16.5 poena, 10 skokova i 4.5 asistencija po utakmici. U pobjedi nad Wizardsima, 101:100, Horford je došao do rekorda karijere u podijeljenim asistencijama, imao ih je deset. U pobjedi, 101:91 nad Bobcatsima, Horford je skupio 26 poena, uz 13 skokova, za double-double učinak.

 

Duncan je prošle sedmice vodio Spurse do omjera 3-1, uz prosjek od 22 poena po susretu, 13 skokova i tri asistencije. Nije loše za jednog veterana. Odlično igra Duncan i ove sezone. Protiv Raptorsa je postigao 26 poena, imao šest asistencija i pet skokova. Na tom susretu je došao i do svoje 2500 blokade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.