Horford produžio u zadnji čas

Horford produžio u zadnji čas

Zadnjeg dana roka za produženje ugovora za igrače prve runde drafta 2007. ugovor je produžio Al Horford. Centar Atlante je potpisao novi petogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona dolara.

Prije dvije sezone Horford je završio kao drugi u izboru za rookieja sezone iza Kevina Duranta, a prošle sezone je prosječno postizao 14.2 poena i 9.9 skokova što mu je donijelo status All-Star igrača. Time je postao prvi igrač Atlante nakon Kevina Willisa 1992. godine da je izabran u prvoj rundi drafta i da je igrao All-Star utakmicu.

Prije njega ugovor s Hawksima je produžio Joe Johnson, koji je potpisao novi šestogodišnji ugovor vrijedan 124 miliona dolara. Uprava Hawksa je najavila kako im još preostaje da produže novi ugovor sa iskusnim Jamalom Crawfordom, najboljim šestim igračem lige rošle sezone.

Al Horford je tako postao tek četvrti igrač sa drafta 2007. koji je produžio ugovor s klubom. Prije njega to su učiinili Kevin Durant s Oklahomom (85 miliona dolara za pet godina), Joakim Noah sa Chicagom i Mike Conley sa Memphisom (45 miliona za pet godina).

NBA draft 2007. je tako uz draft 2006, kada je iz prve runde ugovore potpisalo samo šest igrača, postao draft sa najmanjim brojem igrača koji su dobili profesionalne ugovore. Mnogi u SAD-u smatraju kako će to dosta pridonijeti novom lockoutu koji prijeti NBA ligi narednog ljeta kada će svi preostali igrači postati neograničeno slobodni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti