Hornetsi nemoćni bez Paula
Predrag Stojaković najbolji u timu Hornetsa

NBA sezona

Hornetsi nemoćni bez Paula

New Orleans Hornets su bez Chrisa Paula nemoćna ekipa. To su potvrdili i protiv Mephisa koji je slavio sa 85:80. Grizzliesi su do trijumfa došli na krilima O.J. Maya koji je postigao 22 poena i dodao 16 skokova, a odličan je bio Hakim Warrick (15 p, 14 sk.).

Najbolji u gostujućem sastavu bio je Predrag Stojaković sa 23 koša i 7 skokova, ali je to bilo premalo da se ugrozi sigurna pobjeda domaćina.

Kada podbace zvijezde Houstona, Tracy McGrady i Yao Ming, onda je jasno da “rakete” nemaju mnogo izgleda da dođo do pobjede. Milwaukee Bucks došao je do bodova zahvaljujući Ramonu Sessionsu (27), Charliju  Villanuevu (25 p, 8 sk.), Richardu Jeffersonu (25) i Charlieu Bellu (21).
Kod Houstona se istakao Brooks (23), dok su Artest i Scola dodali po 20.

Rezultati
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 94:73, Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 108:91, Memphis Grizzlies - New Orleans Hornets 85:80, Milwaukee Bucks - Houston Rockets 124:112.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.