Hornetsi slavili protiv Raptorsa, LeBron bolji od Duranta

Odigrana tri NBA meča

Hornetsi slavili protiv Raptorsa, LeBron bolji od Duranta

Sinoć su na NBA parketima odiggrana tri meča, a najzanimljivije je bilo na duelu između Charlotte Hornetsa i Tornto Raptorsa koji su igrali produžetak zahvaljujući trici sa centra DeRozana sedam desetinski prije kraja.

Ima li su domaći Hornetsi 12 poena prednosti pred posljednju dionicu, ali su se gosti iz Kanade uspjeli vratiti i trojkom DeRozana u posljednjim trenicima odvesti meč u produžetak. Nakon regularnog toga rezultat je bio 90:90, a u produžetku su se bolje snašli domaći koji su na kraju slavili 109:99. Do pobjede ih je vodio Jeremy Lin sa 35 poena, pet skokova i četiri asistencije. S druge strane DeRozan je ubacio 31 poen. 

U duelu velikih NBA zvijezda LeBrona Jamesa i Kevina Duranta bolje se snašao košarkaš Cavaliersa koji su u konačnici slavili domaću pobjedu 104:100. Susret je obilježio stravičan pad LeBrona u prvi red publike nakon čega je jedna od gledateljki nastradala i završila u bolnici.

Meč je protekao u izjednačenoj košarci, ali su se u samom finišu domaći, predvođeni sjajnim LeBronom, ipak bolje snašli i slavili. James je ubacio 33 poena, uz 11 asistencija i devet skokova. S druge strane Westbrook je imao 27 poena uz 10 asistencija. Kevin Durant je imao 25 koševa.

Košarkaši Houston Rocketsa slavili su gostujuću pobjedu kod Lakersa rezultatom 107:87. Iako je kod domaćih Kobe Bryant bio na solidnom nivou te je sa 16 potrošenih lopti ubacio 22 koša, to nije pomoglo Lakersima da se izvuku. James Harden je goste vodio do pobjede sa 25 poena, šest skokova i šest asistencija.

NBA, četvrtak:

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 109:99 (nakon produžetka)

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 104:100

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 87:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.