Houston na krilima sjajnog Hardena dobio prvu utakmicu

Rocketsi smanjili seriju protiv Trail Blazersa

Houston na krilima sjajnog Hardena dobio prvu utakmicu

Houston se nakon dva domaća poraza od Portlanda uspio srediti i slaviti pobjedu u trećoj utakmici u Portlandu i smanjiti seriju na 2-1. 

Portland je tokom posljednjeg perioda igre zaostajao 11 poena, Nicolas Batum je tricom 40 sekundi prije kraja poravnao na 110:110, ali su gosti iz Texasa tricom Troya Danielsa 11,9 sekundi do kraja izborili produžetak, pa je pobjednik ponovo odlučen u dodatnom vremenu. 

Houston je na krilima sjajnog Jamesa Hardena uspio doći do prve pobjede u ovoj seriji (121:116) i smanjiti seriju Zapadne konferencije na 2-1. James Harden je ostvario rekord karijere u doigravanju ubacivši 37 poena, a dodao je još 9 skokova i 6 asistencija. 

Veliku podršku Harden je imao i u Dwightu Howardu, koji je upisao 24 poena i 14 skokova, Patrick Beverley je ubacio 16, Chandler Parsons 15, Jeremy Lin 13, dok je Omer Asik, iako je ubacio samo 7 poena, odradio fantastičan posao u odbrani na LaMarcusu Aldridgeu.

Aldridge je u prve dvije utakmice protiv Hostona svaki put ubacio preko 40 poena, dok je sinoć zaustavljen na 23 poena i 10 skokova. Blazerse je predvodio Damian Lillard sa 30 poena, Nicolas Batum je dodao 26, a Mo Williams 17 poena. 

Houston će novu priliku za poravnanje serije imati za dva dana ponovo u Portlandu. Ukoliko uspije dobiti seriju Houston će postati tek četvrta ekipa u historiji lige koja je dobila seriju nakon što je izgubila prve dvije utakmice na domaćem parketu. 

Tradicija nije na strani Houstona. Posljednja ekipa koja se vratila nakon 0-2 na domaćem parketu bio je Dallas 2005. godine i to upravo protiv Houstona, dok je Houstonn izgubio svih sedam serija kada je gubio 0-2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.