Houston nastavio da melje, Atlanta bolja od Toronta

NBA liga

Houston nastavio da melje, Atlanta bolja od Toronta

U NBA ligi noćas je odigrano 10 mečeva.

Houston Rocketsi su došli do devete uzastopne pobjede, a njihova posljednja 'žrtva' bio je New Orleans, koji je kući ispraćen sa minusom od 22 poena (122:100).

Po običaju, Rocketse je predvodio James Harden. Popularni Brada zabilježio je šesti triple-double u sezoni, a meč je završio sa 29 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

Isti broj poena postigao je Eric Gordon, dok je Trevor Ariza upisao 20 pogodaka i pet uhvaćenih lopti. Treba spomenuti i Patricka Beverleya koji je na svom kontu imao 13 koševa, 11 uhvaćenih lopti i osam uspješnih proigravanja.

U redovima New Orleansa izdvojio se Anthony Davis sa 19 poena i pet skokova.

LA Clippersi su nakon velike borbe savladali Miami Heat u American Airlines Areni (102:98).

Blake Griffin je sa 20 poena i osam skokova bio najefikasniji kod pobjednika, a pratio ga je DeAndre Jordan sa 12 koševa i 19 uhvaćenih lopti. Chris Paul i JJ Redick postigli su po 17 poena.

Bolji od ostalih u redovima domaćina bio je Goran Dragić sa 21 poenom, 11 asistencija i šest skokova.

Atlanta je upisali vrijedan trijumf i to na gostovanju kod Toronta.

Hawksi su u uzbudljivoj završnici slavili sa 125:121, a do pobjede ih je predvodio Dwight Howard sa double-double učinkom (27 poena, 15 skokova). Dennis Schroder dodao je 24, a Kyle Korver 19 koševa. 

Najbolji kod domaćina bio je DeMar DeRozan sa 34 poena i pet uhvaćenih lopti. Dobru partiju pružio je i Kyle Lowry, koji je meč okončao sa 27 poena i šest asistencija.

Ostali rezultati:

Orlando Magic - Brooklyn Nets 118:111

Washington Wizards - Detroit Pistons 122:108

Boston Celtics - Charlotte Hornets 96:88

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 69:95

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 92:96

Philadelphia 76ers - LA Lakers 89:100

Utah Jazz - Dallas Mavericks 103:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti